RADIO POLEMISTIS ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Wing Tsjun Greece Κοπή πίτας


Wing Tsjun Greece Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Παρασκευή 3/2 η σχολή πολεμικών τεχνών του Γιώργου Γροντή.Το παρόν έδωσαν οι μαθητές αλλά και πολλοί φίλοι των πολεμικών τεχνών.
Τι είναι το Wing Tsjun:
Το Wing Tsjun (WT) προέρχεται από την Κίνα και ανήκει στην οικογένεια Kung-Fu. (Kung-Fu στα κινέζικα σημαίνει «σκληρή δουλειά»).
Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το σύστημα πολεμικών τεχνών αναπτύχθηκε από δύο γυναίκες πριν από 300 περίπου χρόνια, κατά τη διάρκεια του κινέζικου εμφυλίου πολέμου. Πέρασε από γενιά σε γενιά μέσα από την οικογένεια και σε στενό συγγενικό περιβάλλον και βελτιώθηκε με την πάροδο πολλών χρόνων, μέχρι να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

Το Wing Tsjun δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν μια «πολεμική τέχνη» με τη σημερινή της σημασία (δηλαδή άθλημα), επειδή η αυτοάμυνα στην καθημερινή μας ζωή, δυστυχώς, δεν ακολουθεί αθλητικούς κανόνες.Ο στόχος αυτού του συστήματος αυτοάμυνας είναι να μεταδώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές, που καθιστούν κάποιον ικανό να ενεργεί και να τα βγάζει πέρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Χρησιμοποιεί τη δύναμη του αντιπάλου.
Δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει έναν σωματικά δυνατότερο αντίπαλο με τη δύναμη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το WT ακολουθεί απλές, κι επομένως εύκολες στην εκμάθηση αρχές, οι οποίες όμως μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να χρειάζεται κάποιος να χρησιμοποιήσει τη δική του δύναμη.
Έτσι, είναι δυνατόν ακόμη και ένας «αδύναμος» άνθρωπος να αντιμετωπίσει πιο έναν «δυνατό» επιτιθέμενο. Επειδή σχεδιάστηκε για σωματικά πιο αδύναμους ανθρώπους, προσφέρει ιδανική αυτοάμυνα στις γυναίκες και στα παιδιά.
Συνήθως, ένας επιτιθέμενος πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός από μας. (Αλλιώς δε θα τολμούσε να μας επιτεθεί). Και εκεί είναι που αναλαμβάνει το WT και είναι ασυναγώνιστο: Επιθετική αυτοάμυνα, εκπαιδευμένα, γρήγορα αντανακλαστικά και τεχνικές κοντινής μάχης με την αίσθηση της αφής.
Αναγνώρισε και απέφυγε τον κίνδυνο.
Μέσα από παιχνίδια ρόλων, οι μαθητές διδάσκονται πως να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις και να τις χειρίζονται με υπεροχή (π.χ. να δέχεσαι επίθεση μέσα σε ένα κλαμπ, να μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου, να αντιμετωπίζεις καταστάσεις που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κλπ). Το κλειδί, είναι η γρήγορη αντίληψη και αναγνώριση του κινδύνου.
Το σύνθημά μας:
Κάθε μάχη που έχεις αποφύγει, είναι μια κερδισμένη μάχη.
Εάν ωστόσο μια μάχη είναι αναπόφευκτη, ο μαθητής στο WT μαθαίνει αποτελεσματικές τεχνικές, που τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο.
Τα μαθήματα Wing Tsjun, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα:
Η αυτοπεποίθησή σας θα ενισχυθεί και το σώμα σας θα βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Θα μάθετε να παραμένετε ήρεμοι και ψύχραιμοι στις αγχωτικές καταστάσεις και να αντιδράτε με χαλαρό και φυσικό τρόπο. Θα γνωρίσετε το σώμα σας με ένα διαφορετικό τρόπο, θα ανακαλύψετε ποιες είναι οι δυνατότητές σας και θα μάθετε να ξεπερνάτε τα όριά σας. Αλλά εκτός από όλα τα παραπάνω, το Wing Tsjun είναι και διασκεδαστικό!
Ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και ισορροπίας καθώς και διατάσεις, μυϊκή ενδυνάμωση και ενίσχυση της αντοχής και της φυσικής κατάστασης, βρίσκονται πάντα στο πρόγραμμα του μαθήματος. Επίσης στο μάθημα υπάρχουν πάντα παιχνίδια ρόλων, στα οποία γίνεται προσομοίωση τρομακτικών στιγμών ή καταστάσεων της ζωής μας, με στόχο το χειρισμό και την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.
Κρίνε σωστά. Δώσε στο Wing Tsjun μια ευκαιρία, μέσα από ένα δοκιμαστικό μάθημα, χωρίς καμία υποχρέωση.
Το WT δεν απαιτεί ιδιαίτερη ευλυγισία ούτε και μεγάλη σωματική δύναμη. Επιπλέον, ο κάθε μαθητής προσαρμόζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις δικές του δυνατότητες και απαιτήσεις. Έτσι, μπορούν να εξασκούνται σ’ αυτό άντρες και γυναίκες ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.
Υπεράσπισε τον εαυτό σου! Υπερασπίσου τους γύρω σου! Υπερασπίσου τη ζωή!
Ο καθένας από τους μαθητές μας, έχει τους δικούς του λόγους για να αρχίσει μαθήματα πολεμικών τεχνών και έρχεται σε μας έχοντας διαφορετικό επίπεδο ικανότητας. Ενώ το Wing Tsjun είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως μια από τις πιο αποτελεσματικές και περίπλοκες μορφές πολεμικών τεχνών, με αποτελεσματική στρατηγική και τεχνικές, ο κάθε μαθητής μαθαίνει εύκολα στο δικό του ρυθμό και επίπεδο ικανότητας, ώστε να φτάσει στους δικούς του προσωπικούς στόχους.
Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι είμαστε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οργανώσεις πολεμικών τεχνών παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι ο λόγος για αυτή την επιτυχία, είναι ότι οι μαθητές μας συνειδητοποιούν ότι στόχος μας δεν είναι απλά να διδάξουμε αυτοάμυνα, αλλά και να ενισχύσουμε και την προσωπική ανάπτυξη του κάθε μαθητή Wing Tsjun. Προσφέρουμε προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, και στο καθένα από αυτά προωθούμε την ανάπτυξη της ακεραιότητας, τον αυτοέλεγχο, την αυτοπεποίθηση, την επιμονή, το σεβασμό, την πίστη και την αυτοεκτίμηση.
Μερικά από τα οφέλη που μπορεί να σας δώσει η εκπαίδευση στο Wing Tsjun
Βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Οι τεχνικές του Wing Tsjun δυναμώνουν το μυϊκό σύστημα στα χέρια, τα πόδια και τον κορμό σας. Καίτε θερμίδες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και ενισχύετε τη αντοχή σας. Αυξάνονται οι δυνατότητες σας και γνωρίζετε τα φυσικά όρια σας. Μέσα από την προσωπική καθοδήγηση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έχετε τη δυνατότητα να επεκτείνετε αυτά τα όρια, πραγματοποιώντας την επίτευξη των στόχων σας με έναν διασκεδαστικό τρόπο.
Αυτοάμυνα
Όταν μιλάμε για αυτοάμυνα, το Wing Tsjun είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς. Αλλά δεν είναι μόνο οι τεχνικές του συστήματος, που καθιστούν το μαθητή ικανό να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η ανάπτυξη της σωματικής, αλλά και τις ψυχικής αντοχής μέσω της εκπαίδευσης, σας δίνει την ικανότητα να προστατεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους.
Αυτοπεποίθηση
Επιτυγχάνοντας τους στόχους και γνωρίζοντας ότι έχετε την ικανότητα και τη δύναμη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, ενισχύετε σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή σας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων ο μαθητής βρίσκεται αντιμέτωπος με αγχωτικές καταστάσεις. Αυτό τον βοηθά να δημιουργήσει μια αυτοπεποίθηση, που δεν χρησιμοποιείται μόνο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά τον ωφελεί ακόμα π.χ. και σε μία παρουσίαση στη δουλειά του ή όταν δίνει εξετάσεις στο σχολείο του, επειδή μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις αγχωτικές καταστάσεις με χαλαρό και φυσικό τρόπο.
Wing Tsjun Greece
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΟΝΤΗ

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου